• Announcements

    • GreatMarko

      Forum Upgrades   01/29/2016

      Hi Folks,   As you may have noticed if you're a regular visitor to our forums, things look a little different as our forums have just undergone a significant upgrade and now have a fresh new look!  We're aware that there are one or two little "niggles" with the upgrade that still need ironing out, but we're on the case, and normal service will be resumed shortly!   In the meantime, if you've got a problem with a BitTorrent product, but are unable to post about it in the forums, you can also find support via the following links: BitTorrent Client Help Center BitTorrent Sync Help Center BitTorrent Bundle Help Center BitTorrent Bleep Help Center   Thank you for your patience as we work to improve your forum experience! UPDATE: 1st Feb - We're currently investigating issues with notifications - earlier issues that may have been preventing some users from logging in have now been resolved. UPDATE: 2nd Feb - Looking for the BitTorrent Sync forums? They've moved to http://forum.getsync.com (you can use your existing BitTorrent forum credentials to login)
Sign in to follow this  
Followers 0
Peterbilt379trucker

Downloading metadata isn't working...Any solutions?

23 posts in this topic

Downloaded Bittorrent 7.7.3 yesterday and it worked fine downladed one video. Suddenly when chose another video/movie, in the status bar...the "Downloading metadata" kept still. Then, I tried to download other movies and see if that would fix anything but, still nothing. It may just be the firefox firewall but, tried to run test on it and everything checked out. I have linksys connection, if that is helpful. In the buttom right of the screen on Bittorrent is a red indicator saying something about the firewall is limited (something like that) and clicked on it, ran connection test and so forth. Again, still nothing and "Downloading metadata" is at a stand still. Currently, I have only one movie on the torrent at the moment and going to give it a few mins or an hour or so. Anyways, any help is appreciated. Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

What internet security software do you have installed?

What value do you have for DHT: in the status bar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have this same problem.

I'm running BitTorrent Total Security however after this started happening I disabled the firewall and antivirus. Currently trying to download 31 torrents, about half have "Downloading metadata" in the status bar, and it appears to be random when it comes to which torrents this happens to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What internet security software do you have installed?

What value do you have for DHT: in the status bar?

I'm not sure where I can find that information about the internet security software...Where can I find that info? Right now, the DHT is reading 287 nodes. Also, that red indication symbol in the buttom right hand corner in Bittorrent is changed to yellow and saying "No Incomming connections" Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Applications like norton, zonealarm, and mcafee are internet security software.

The red/yellow indicator in the corner indicates problems in your configuration that could be causing this issue that would need to be addressed (routers/software firewalls that need to be configured)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately, don't have any internet security software... I bought this laptop day after Christmas and apparently it has the Norton software advertisement that pops up every startup and wants you to sign up a regstation form but, I don't trust Norton and definitely don't trust mcafee. Anyways, you were right, the firewall needed to be configured. Had to reset the default settings and use recommanded sources and now, bittorrent is working fine again but, not sure if that could be the solution. However, thanks soo much for your help and will let you know if any more issues interfers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Second thought...the movie downloaded to 39.9& and quit working. That red/yellow indicated did turned to green until now and back to yellow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Second thought...the movie downloaded to 39.9& and quit working. That red/yellow indicated did turned to green until now and back to yellow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the availability of the torrent doesn't exceed 0.399 in the info tab, then the torrent is unseeded and unlikely to be able to complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's the thing... I cancel out the torrent and tried other ones but, they all consists of the same problem. "No Incoming connections". The availability status contains Red in all the other torrents as well. Also, tried "force start" but, still nothing. Do you think, I need to un-install and re-install bittorrent to see if that will fix anything or do you think it's something about the firewall settings? Btw, I have windows 7. Also, is there another program that needs to be downloaded along with bittorrent? like, other torrents program, a tracker program, etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No. That won't fix anything. It's a torrent selection problem at that point, especially if torrents like slackware (from http://slackware.com/getslack/torrents.php ) give you complete downloads.

There is NO other software you need in addition to bittorrent to download torrents.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually, seems like bittorrent working today. Last night, I choose a torrent with alot of seeders. However, first it had the same problem with no incoming connections and decided to let it be since it was at 11.9% and quit working. Anyways, a few minutes ago...got the bubble that the torrent finished download. It appears to me that, most people could been offline at the time or something or maybe I parked my big rig in a bad section. Anyways, I do appreciate it you helping me. Thank you! Again, I'll let you know if any other issues arises. Hope that you have a great day... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having this same problem. I don't really know what I'm supposed to do. My roommate is also having the problem with the new update as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since i upgraded to 7.7.3 I experience the same problems. Nothing has changed in configuration and Network indicator is green (DHT 330 nodes)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gotta say after this new build, I have been having at least one crash every few days (bitTorrent crashes). Not able to download [anything anywhere] unless from PB, in which torrents go into the hidden label. I've never had any problems before 7.7.3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone.

I'm using this thread because I have the same problem as all you guys.

I used to use uTorrent until last month, when an update was made available and I obviously updated my version of the said software. Since that day, uTorrent no longer worked: no downloading, no seeding (which I do a lot), no seeds or peers detecting, and just a few nodes found in terms of DHT (and sometimes the "waiting to log in" message). I re-installed uTorrent but to no relevant results: the situations persisted.

Therefore, I downloaded BitTorrent, just to check if it was a software issue of uTorrent. And it worked! It worked perfectly fine, until the day (some weeks ago) when an update was made available and I downloaded it. Guess what. BitTorrent no longer worked as it should, and I get the "waiting to log in" of DHT all the time, and just a little few nodes sometimes.

Now, I use a laptop and all this problem only happen when I'm online via the internet connection I have at my place. When I'm at my folks' place, and use their internet connection, everything works fine with BitTorrent. I acknowledge this is a connection problem, but I'm clueless on how to fixe it. I use AVG and Windows Firewall when it comes to security and I've tried to turn off both last night, but with no results on BitTorrent performance.

What can I do to fixe this?

Thanks in advance

edit: oh, and sorry for any language mistakes, english is not my first language.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also not able to download since I updated. I always leave my laptop on to seed.

Someone mentioned on using a different connection and working. I work on the road, so I change every few nights to new hotels and since 7.7.3 I have not been able to download at any connection. Hoping to find an answer on here soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this problem, came here for a solution.

Thanks to you guys mentioning firewalls (which WASN'T the actual problem) I realized that I had a program that is firewall-ish, called "Hotspot Shield". I had never used it, and didn't notice that it was turned on. I uninstalled this program and immediately, my downloads were working.

Hope this info helps at least some of you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0