Sign in to follow this  
j_bacon234

7.8- Wont download

Recommended Posts

Just says 'Checked 0.0%' in the download bar area. Been that way for two days now. Is there anyway to fix it? I removed the downloads i had and re-did the process with new torrents only to have the same result.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having this problem too, however I have discovered that it only seems to occur when downloading more than one torrent at a time, basically I'll queue a few up and the first one past the post so to speak starts (and continues) downloading, but the other torrents just sit there saying "Checked 0.0%" and don't start. I've tried various solutions including restarting BT, using Stop and Start and Force Start, but I usually find the only way to get anything going is to wait until one has finished, close BT and then open it again. Then we enter the same pattern described above, the first to start downloads, whilst the rest sit at Checked 0.0%. The question to the guys above is are you downloading via a proxy? If so try not downloading by Proxy, I have a suspicion it might be something to do with that feature \ ability, it used to be fine as a feature a couple of versions ago but now seems to stumble. I also noted that with version 7.8 my max download speeds are off by about 400kb, and whilst we all know that download speeds can vary wildly due to numerous factors, I've been running things down at a reliable 1.5-1.6Mbps for so long that when the speed dropped it was something I noticed. It might be completely unrelated of course but is nevertheless an observation. My "Maximum number of Active Torrents (upload and download)" is set to 400 (which I'd never even get close to I should add, and "Max Active Downloads" is set to 400 as well. In the Number of Connections section on Bandwidth (reading top to bottom) I use, 400, 400 and 4. These settings to date have always served me well and the rest are pretty much left at default. As a side note when you uninstall BT, it's worth scooting round your hard drive and checking for any rogue files \ folders that haven't gone, you may need to set View \ Hidden Files and folders to do this. That's what I had to do when I had a problem with my previous BT version and then I installed V7.8 which resolved the issue I was having with whatever that previous version \ build was. My 7.8 is build 29421 (32-bit).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an update on my long post, I've found that if I've got one download running and one sitting there saying Checked 0.0% then I close BT and open it again, both will start. Therefore it's likely that if I had another one waiting and closed and opened again that would also start. It is a strange little bug, perhaps mildly annoying if you are a light BT user or a bit more of a pain if you are a heavier user.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this